STOCKHOLMSANGEL

Fashion Beauty Inspiration Lifestyle

Chinese Food (中国食品)

Kategori: Kikki´s Life

Hello there! Idag snackar jag om det kinesiska godaste maten! Som ni redan vet kinesisk matkultur är väldigt speciell och har ett brett utbud och är också så god att jag tror att det är värt att göra en speciel inlägg om maten som vi åt under vår resa till Kina! Jag kinde inte blogga så mycket därifrån men nu får ni se hur allt såg ut!
Horoskop yoghurt


Pekings Anka! En av mina favoriter! Yum!

Lovely

Kategori: Kikki´s Life

Här är det lite av det som jag har handlat under vår resa till Beijing! Jag älskar det japanska stilen och kan inte låta bli att inte köpa de söta prylar! Och ett måste för mig är det japanese magazin ViVi! Det är rena inpiration!
Efter att ha varit i Asien känner jag mig som Foki! haha! Massa med rosa och söta saker! Men man blir så kär i det japanska stilen! Men faktist jag har alltid varit lite asia inpirerad sedan jag var liten!  Och dessutom man kan inte hitta de här sakerna här i det gråa Sverige! Så jag passade på!

Hemma I Sverige

Kategori: Kikki´s Life

Hej mina kära läsare! Nu är jag äntligen hemma och det känns hur skönt som helst. Att sova i sin egen mjuka säng är det bästa! Fast jag mår inte så bra på grund av jag har blivit förskyld och jag är väldigt trött efter  vår åttatimmars flyg från Beijing till Moskva och sen vidare hem till Sverige. Jag hade värsta ont i mina öron dels på grund att det var så sror lufttryck när vi landade dels för att jag är så förskyld.. men jag klagar inte för att vi hade en underbar resa! Det var jätte kul stt se hur firas den Kinesiska Nyåret! Och nu eftersom internetet var ganska långsamt i Kina så tänkte jag visa upp några bilder som vi tog under Spring Festivalen i Beijing.

Sköldpaddernyckelringar

Kategori: Kikki´s Life

Idag när vi var i stan och promenerade runt såg jag att en gatuförsäljare stog med en kartong som innehålde nyckelringar. Men när jag tittade närmare på de så såg jag att inne i de berlockerna var instängda levande fiskar och små sköldpaddor som hjälplös försökte kliva ur den behållare med färgat vatten. Det var som en riktig chock för mig att se små djur som håller på att dö utan någon rymd, sure och mat.. Men säljare sa att vattnet innehåller näringsämnen och djuren kommer att leva en månad till. Jag tycker att det är djurplågeri att djuren är instängda utan plats att simma, utan natur, mat och syre även om det finns en liten luftbubbla i behållaren. Kanske försäljarnas affärsidé baseras på att folk kommer köpa små instängda djur på grund att man tycker synd om de och vill köpa de för att sedan släppa de ut. I alla fall jag kunde inte bara gå därifrån - bara låta de dö.. Vi köpte några stycken som såg mer levande ut och hoppades på att de ska överleva tills vi kommer hem och släpper de i en akvarium. Tack vare gud att de överlevde. Så fort vi kom hem öpnade vi behållare och släppte de ut gav mat och fixade botten med stenar! Nu är de pigga och glada. Vi ska flytta de snart i en akvarium till de andra fiskar som min pojkväns bror har.

 

I Beijing

Kategori: Kikki´s Life

Godkväll! Nu är vi äntligen i Peking och har är vädret mycket mildare jämfört med Hope Town! Det var ungegär minus tio där men det kändes som att det var minus hela 25 haha och här i Peking känns det att det är redan våren! Så det är skönt att slipa frysa hela tiden! Just nu har vi presis kommit hem från en stor shoping center som ligger nära vår hus. Handlade lite mat och köpte present till min pojkväns syster som fyller år imorgon! Så imon ska vi ha middag och vi kommer att åka till stan efter det och kolla runt! Det ska bli kul!

Beijing Imorgon

Kategori: Kikki´s Life

Hej på er! Här är det kl. 21 och vi packar våra väskor för att imorgon ska vi åka tillbacka till Peking! Jag längtar efter för att komma tillbacka till en stor stad där livet rör sig för att i Hope Town där vi har spenderat fem dagar och firat nyår med familjen och släkter är inte så stor och vi har inte gjort något annat förutom det. Med det var så kul ändå att delta i alla nyårsaftonceremonier och se hur igentligen firas kinesisk nyår. Dessutom jag har lärt mig mycket om den kinesiska kulturen.
Tyvär kan jag inte visa upp våra bilder för att nätet är väldigt seg. Får se om det blir bättre när vi kommer till Peking! Kram på er!:)

Problem Med Nätet

Kategori: Kikki´s Life

Här suttit nästan en timme och försökte ladda upp bilder men det gick inte:( kan publicera bara texten men jag kommer så fort som möjligt att skicka bilderna när det ska bli bättre med koplingen;)

Kinesiska Nyåret

Kategori: Kikki´s Life

För 3 dagar sen landade jag och min pojkvän på Beijings enorma flugplatsen. Vi är här för att träffa den kinesiska nyåret med hans familj. Det var lite jobbigt för att anpassa sig tidsändringen som är hela 7 timmar. Vi var som zombies de första två dagar! Bara sov nästan hela tiden men nu är vi pigga och anpassar efter den kinesiska tiden! Idag är det nyårsdagen och vi befinner oss i Hope Town hos min pojkväns familj och firar den kommande drakens året! Dagens firande började med en stor middag med hela familjen i en restaurang. Alla är så glada och vi gjorde olika roliga traditionella aktiviteter som man brukar göra på nyårsafton! Just nu t.ex åt vi dumplings och i 3 stycken av de alla dumplings har vi lagt mynt och den person som kommer få myntet i dumpling betyder det att man ska vara lycklig! Snart är klockan 23 här och efter när vi kommer äta klart så ska vi ut och sätta eld på våra fyerverker! Vi kommer att stanna här kanske 3 dagar till och sen ska vi tillbacka till Peking! Vi hörs senare!:))

En fin utsikt på väg hem från Hope Town

Happy New Year!!

Sorry för bildernas kvalité! Hade inte kamera med mig då tiden så tog dem här bilderna med min Iphone.